Sider

søndag 5. juni 2011

Living la vida loca!


Bahamas, Bahamas, Bahamas, hvor skal jeg starte! Dette er paradis! Jeg har aldri i mitt liv møtt ett vennligere folkeslag. Hadde hele verden vært som dem ville det ikke vært krig i verden. Man kan ikke unngå å smile og være i godt humør i dette fantastiske landet. Vi bor i Nassau, hovedstaten i Bahamas, som er en av de minste byene her, men som har størst antall innbyggere. Når jeg forteller de lokale hvor fantastiske jeg synes dem er og hvor glade og blide de alltid er, sier de at dette er ingenting i forhold til hvordan det er på de andre øyene rundt i Bahamas. Dette er garantert et sted jeg kommer til å reise tilbake til og utforske flere av øyene.

 På tirsdagen stod vi tidlig opp og tok bussen over til Paradise Island hvor en stor catamaran ventet på oss. Catamaranen tok oss med på en flott og avslappende seiltur ut i det karibiske hav. Vi lå på nettet foran på båten og solte oss, lyttet til reggae musikk og ble avkjølt av bølgeskvulp som overasket oss og de andre på båten! Noen hadde virkelig plassert seg feil på båten og ble søkkvåte av vannsprut fra bølgene som traff båten. Kan tro Carina og jeg fikk oss en god latter! Hehe! Etter en times tid stoppet vi ved ett rev hvor vi hoppet ut i det krystall klare vannet og snorklet. Dette var Carinas første gang og jeg synes det var kjempe spennende å se hvordan hun ville oppleve det! Jeg elsker å snorkle og har gjort det flere ganger og var gira på å få henne i vannet og dele denne opplevelses med henne! Hun synes det var kjempe gøy og vi fikk oppleve å svømme med stimer av fargerike fisker og så havskilpadder. 






Speedboat!

Vi har vært på speedboat! Det høres kanskje ikke sååå fantastisk ut men for en dag dette var! Båten gikk fra Paradise Island og tok oss med 1,5 time på en utrolig morsom og humpete tur over bølgene ut til øyen Exuma. En god stund før vi kom til øya ble vannet turkist blått og alle i hele båten måpte over dette vakre synet og alle dro frem kameraene sine. Det ble bare flottere og flottere jo lengre vi kjørte og vannet var så klart at vi kunne se ned til bunnen. Da vi la til ved bryggen til øya var vi omringet av hai! Først trodde jeg det bare var nurseshark og ville ut i vannet og snorkle med dem, men kapteinen fortalte meg fort at det også var lemonshark som ligger på topp 10 listen av aggressive hai… Vi vandret inn på denne eksotiske øyen og ble ønsket velkommen med store fruktfat og drikke. Vi tittet litt rundt før vi satte oss i båten igjen og dro til et rev for å snorkle. Vannet var som sagt krystallklart og vi plasket rundt og så en masse fin fisk og rokker! Etter en times tid i vannet kjørte vi til en sandbanke midt ute i havet! Ingen av oss har fortsatt kommet over hvor utrolig fint dette var!
Senere spiste vi en god lunsj på Exuma og slikket sol på stranden, før vi satte oss i båten og hadde den morsomste båtopplevelsen noen sinne! Kapteinen hadde det veldig gøy med å gjøre oss alle våte og kjørte igjennom bølgene i full fart og vi kappkjørte med den andre båten tilbake til Paradise Island. Det var kjempe god stemning på båten og alle lo og skrek da vi omtrent ble vasket ut av båten og ankom det siste stoppet gjennomvåte!





















Atlantis – the lost city.

Etter å ha gledet oss i flere dager dro vi i går til Atlantis. Det er et stort kjent hotel med vannpark, 3 strender, utallige basseng, casino, utesteder, ja alt du kan tenke deg. Det har også blitt spilt inn en del filmer på dette hotellet. Da vi kom hit gikk vi bare rundt å måpte over hvor fint og forseggjort det var og knipset i vei med kameraet. Etter å ha tittet en god stund og funnet vår vei gjennom denne labyrinten av bassenger, akvarier og flotte bygninger, fant vi til slutt vannparken! Gira som små barn skiftet vi til bikini og løp til den første og beste vannaktiviteten. Det første vi gjorde var å sette oss i baderinger hvor det var en strøm av vann som tok oss med på en lang tur under grotter, gjennom fosser og ned elver. Deretter tok vi med oss ringene opp i et høyt tårn hvor vi sklei ned bratte bakker, rundt i rør og vi hylte og lo som små barn! Hehe! Vi tok også enn annen, hvor ferden endte opp inne i et akvarium med haier. Vi seilte igjennom akvariet med haier som svømte under, over og på siden av oss. Spennede! Etter å ha tatt en masse morsomme sklier skulle vi ta den vi fryktet mest! Et magasug fra en maya pyramide som endte opp i et rør inne i haibassenget. Ingen av oss har aldri eller ville aldri turt å ta magasug, men det var det med haiene som gjorde dette så ekstra spennende og til at vi bare måtte gjøre det. Vi stilte oss nervøst i kø og det var Carina som skulle få gleden av å sette utfør først. Da hun forsvant ned i stupet hørte jeg et redselsskrik før det ble stille og det var min tur. Jeg pustet godt, satte meg klar, og forstod ikke hvorfor jeg ville gjøre dette mot meg selv. Jeg kunne jo ikke være dårligere enn Carina og jeg ville ikke dra herifra uten å ha tatt denne, så jeg satte utfor og det var one hell of a ride!! Da jeg tippet over kanten så jeg rett ned i bassenget med haier og det kom røyk imot meg fra det mørket hullet som jeg skulle ende opp inni. Jeg skrek minst like høyt som Carina og da jeg kom i en vill fart ut i endebassenget satt hun der og lo seg i hjel. Stolte av oss selv gikk vi derifra smilende og til en av de vakre strendene som hotellet hadde å tilby.








Etter en lang og fantastisk dag på Atlantis dro vi hjem for å skifte og spiste middag på Senor frogs. Her spiste vi god mexicansk mat og ble kjent med to mexicanske servitører. Det endte med at vi fikk en bøtte med øl, drinker, alt for mange shots og en pakke med røyk. Hyggelig! Vi dro deretter tilbake til Atlantis og til utestedet Aura. Her fikk vi så vidt kommet inn før vi ble påspandert drinker og vi danset og lo natten lang! Vi endte også tilslutt opp i vip-en. For en dag!

I dag reiser vi til Miami! Liker ikke å dra fra et slikt fantastisk sted som dette men jeg er sikker på at det er mye gøy og bra som venter oss i Miami. Om ikke så har ikke Carina og jeg noe problem med å få det gøy hvor enn vi er! 

Viva la vida, live life to the fullest! 

Ps: legger ut flere bilder snart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar